NEDEN SPOR LİSESİ ?

SPOR LİSELERİNİN AVANTAJLARI

17.06.2022 441

Spor liselerinden mezun olan öğrenciler;

Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültelerinden ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından;

· Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

· Antrenörlük Eğitimi

· Spor Yöneticiliği

· Rekreasyon Yönetimi gibi spor ile ilgili bölümleri seçebilecekleri gibi

İsteyen öğrencilerimiz;

· Askeri okul sınavlarına

· Polislik sınavlarına

· Gece bekçiliği sınavlarına da girebilirler (Bu sınavlar, yeteneğe dayalı sınavlar olduğu için spor lisesi mezunu öğrenciler avantajlı durumdadırlar.)

Ayrıca;

· Üniversitelerin diğer bölümlerinde okuyabilme imkânı (Sıkı bir çalışmayla, öğrencilerimiz spor ile ilgi alanların dışında, üniversitelerin diğer bölümlerin de okuyabilirler.)

· SPOR LİSELERİNDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER, 1. KADEME ANTRENÖRLÜK (YARDIMCI ANTRENÖR) BELGESİ,

Spor tesisi yöneticiliği sertifikası alma hakkına sahip olacaklar. (Nisan 2019 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında)